Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Vakantie informatie Venezuela

  • Holandecito

    Hoi vakantiegangers en levensgenieters,

    Ten eerste willen wij U allen feliciteren met dit nieuw Venezuela vakantie prikbord.

    Ter aanvulling op een onvergetelijke vakantie zal ik hier enkele websites plaatsen die er zeker aan bijdragen dat jullie voldoende en goede Venezuela Vakantie informatie hebben.

    http://www.wunderground.com/global/VN.html (het weer in heel Venezuela)

    http://www.wunderground.com/global/stations/80421.html (het weer in Porlamar)

    http://www.venezuelatuya.com/indexeng.htm?PAhUvEv1uyqi%FE (tourisme in Venezuela, in het Engels)

    http://www.porlamar.com/ (alles over Margarita, in Engels en Spaans)

    http://www.infodestinations.com/venezuela/english/index.shtml (traveltips Venezuela in Engels en Spaans)

    http://www.rumbavenezuela.com/ (discotheken, evenementen, feestjes e.d., jammer genoeg aleen maar in Spaans)

    http://www.embavenez-us.org/index_centro.php?titulo=Venezuela%20for%20Kids&pagina=kids.venezuela/intro.htm

    ( Op vakantie in Venezuela met de kinderen, in Engels en Spaans)

    http://www.margaritainternational.com/eng.htm ( Wat kan ik allemaal doen op Margarita, in Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans)

    Los Holandecitos wensen jullie een prettig en veilig verblijf in Venezuela.

  • Ruud

    Mooie info…

    Voor de mensen die niet zo goed zijn in buitenlandse talen.

    http://babelfish.altavista.com/

    Hiermee kun je volledige webpagina's vertalen (In dit geval bijvoorbeeld van Spaans naar Engels, Spaans-Nederlands bestaat helaas nog niet)

  • Roy

    Als aanvulling hierop kan ik http://www.interglot.com aanraden (Ruud ook misschien ff voor op de startpagina) hiermee kun je vrijwel ieder woord vertalen, helaas geen complete teksten, maar wél direct vanuit het Nederlands naar Spaans en nog veel meer talen. (Dank aan Erik die kwam met de tip).

    Verder gebruikte ik vroeger ook een cd-rom van “vandale”, die krijg je gratis bij een woordenboek Nederlands-Spaans-Nederlands, werkt ook echt prima.

    Als laatste opmerking heb ik ook nog recent een cursus van usenet afgetrokken (nieuwgroepen op internet) die zijn van Talknow, Jennifer leert er Nederlands mee, maar je hebt ze echt voor alle talen, die kan ik ook aanraden.

    Verder een algemene opmerking, daar liep ik zelf ook tegenaan in m'n eerste maanden, no offence, maar de Venezolanen schrijven over het algemeen verschrikkelijk slecht, dus daarmee bedoel ik ze maken best veel fouten tussen de letter “v” of “b” en schrijven woorden compleet anders “durmiendo” = “burmiendo”, en je hebt natuurlijk nog afkortingen uit SMS-taal, en allerlei woordjes die je niet in het woordenboek zult zien staan. De Vandale is dan de beste aanrader want daar kun je echt veel in terugvinden.

    Kom je er echt niet uit met het vertalen dan zou het best kunnen dat een woord verkeerd geschreven is, het ligt dus niet aan jou dan.

    Dan nog een laatste geavanceerde tip: Als je zelf een spaanse spellingscheck voor Word wilt hebben kan ik je aanraden om de Engelse versie van office te gebruiken, deze kun je over je Nederlandse heen installeren maar wat je dan moet doen is een aangepaste installatie, alles uitvinken behalve de talen, wijst zichzelf. Ik heb nu Nederlands, Duits, Frans, Engels en Spaans in 1 office-editie en dat is handig! ;-) Het werkt zelfs tussen oude en nieuwe office-versies, ik heb een engelse 2007, maar uit office 2000 de Nederlandse taal gehaald. Werkt gewoon!

    Tot zover de tips van vandaag!