Had het al op het Venezuela-prikbord geplaatst, bij nader inzien past het misschien nog wel beter hier: dus bij deze voor het archief, goed nieuws:

De Venezolaanse staats-airline Conviasa (http://www.conviasa.aero) heeft sinds kort een nieuw vliegtuig van Airbus type A340-200 en vliegt daarmee sinds deze maand ook non-stop mee naar Madrid vanuit Caracas.

Vanaf vandaag (maandag 16-4-07) zal er ook een wekelijkse vlucht Madrid-Porlamar gaan starten die plaats zal bieden aan 230 toeristen!

De ene helft daarvan gaat op Cruise door de Cariben (Blue Moon) die vanaf Margarita vertrekt (ook nieuw) en de andere helft zal van een weekje Margarita gaan genieten.

Positieve ontwikkelingen dus. Ook even in de gaten houden aangezien de prijzen van deze airline ERG solidair zijn, wie weet is het een alternatief voor de mensen die nu nog wel eens gebruik maken van Iberia en TAP. Ze hebben deals met verschillende airlines om aansluitingen e.d. te kunnen regelen.

Tevens stond er zondag in de krant dat de overheid dat er 2.6 miljard bolivares beschikbaar worden gesteld aan het toerisme in Venezuela (aan de 11 staten die aan toerisme doen), de jackpot is voor Nueva Esparta, we krijgen 1,7 miljard van al dat geld, ze willen het gaan besteden aan cultureel toerisme, en om de kunst als muziek te stimuleren en onder de aandacht te brengen.

Dit is me niet 100% duidelijk, wat ze er nu in de praktijk mee gaan doen, ik had zelf nog wel andere plannen gehad, maar goed, positief dat er weer een smak geld aankomt, altijd goed natuurlijk!