De Copa America (voetbaltoernooi) komt er aan dus de vliegvelden in Venezuela krijgen aardig wat passagiers te verwerken, om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen vraagt de overheid ons rekening te houden met 2 belangrijke maatregelen:

1. Aan te raden vaccinaties om Venezuela te bezoeken

Het ministerie van gezondheid in Venezuela, raadt iedere passagier aan zich te laten vaccineren tegen de “Mazelen” (Measles - Sarampión/Rubéola) en gele koorts (Yellow Fever - Fiebre Amarrilla) minimaal 10 dagen voor de aankomst in Venezuela. Deze extra voorzorgsmaatregel is genomen ivn de “Copa América” die plaats zal vinden van 26 juni t/m 15 juli dit jaar.

2. Anti-drugs maatregelen / bagage

Bericht namens de anti-drugsbrigade en de nationale garde:

Het is niet meer toegestaan de volgende artikelen te vervoeren in de bagage die je incheckt en dus in het ruim van het vliegtuig zal worden vervoerd, dit wil dus zeggen, vervoer de onderstaande artikelen NIET in je tas/koffer:

- Poeders zoals bijvoorbeeld Maismeel en koffie.

- Boeken of cadeautjes die ingepakt zijn in een doos(je).

- Chocolade

Passagiers worden verzocht dit soort bovenstaande / soortgelijke zaken in hun hanbagage te vervoeren. Dit in verband met het scannen van de koffers. De bovenstaande artikelen worden te vaak als verdacht aangemerkt door de scanner / drugsbrigade, en moeten dan worden geopend en doorzocht, iets wat ongemak en vertraging e.d. oplevert.