Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

BOEKINGEN ACHTER BIJ VORIG JAAR

  • jan

    BOEKINGEN ACHTER BIJ VORIG JAAR

    Vliegvakanties lijken uit de gratie

    door Arnold Burlage

    AMSTERDAM, zaterdag

    De periode met slecht weer die even lijkt aangebroken, moet de reissector uit de put halen. De boekingen voor vliegvakanties blijven ver achter bij vorig jaar.

    De vakantiestemming laat dit jaar lang op zich wachten. Op de reisbureaus is het kommer en kwel. Alleen de autovakanties laten een opmerkelijke groei van vijf procent zien, volgens de boekingsstatistiek van ANVR/NIPO.

    Een prijsvoordeel van lastminuteboekingen voor vliegreizen lijkt er voorlopig dit jaar ook nog niet in te zitten. Reisorganisaties en -bureaus proberen de achterstand nog zoveel mogelijk terug te verdienen.

    „Het lijkt wel of veel klanten nu even andere financiële prioriteiten hebben. Met het vastleggen van de vakantie wordt gewacht. Dat zien we later wel, is de overheersende gedachte”, meldden reisbureaumanagers aan het internetbulletin van het vakblad Reisrevue. Het vakantiegeld blijkt redelijk massaal voor andere zaken gebruikt te worden, zoals het aflossen van schulden, weet het vakblad te melden.

    De voorsprong van 10 tot 15 procent die de boekingen, vergeleken met 2006, begin dit jaar hadden, is nu verspeeld door het wegblijven van klanten.

    De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemers (ANVR) laat weten dat in de rampzalige maand mei zelfs 12 procent minder is geboekt, waarbij vooral de vliegvakanties met 21 procent opmerkelijk achterbleven.

    De tot nu toe gereserveerde vakanties in het hoogseizoen – altijd vrijwel volgeboekt – laten een groei van zes procent voor verre reizen zien.

    De vakantie in eigen land blijft in trek. Het seizoen lijkt vooral goed te worden voor campinghouders.

  • sjakie

    bedankt voor de info janneman hanssi markus en sjakie zijn hiererg blij mee adios