Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Parque Nacional Morrocoy

  • Alpha

    Helaas moet ik nu zeggen, helaas is de criminaliteit daar enorm toegenomen.

    Het is daar geweldig mooi en dat trekt veel toeristen, maar ook Venezolanen gaan daar graag naar toe. En daar waar het druk wordt heeft het ook een onaangenaam effect op de criminaliteit.

    Las vandaag in de krant de over een criminele “golf” die Morrocoy in zijn greep houdt. Een record aan auto's worden momenteel daar gestolen. En deze worden uit de bewaakte parkeerplaatsen gestolen. De bewakers durven de kaartjes niet te controleren, die je bij de ingang krijgt om te parkeren. De strand toerist is na een verfrissende duik niet alleen de hitte kwijt maar ook al zijn spullen.

    De politie zegt alles in het werk te stellen om het veilig te maken, maar niemand gelooft hun, omdat er aanwijzingen zijn dat ook de politie niet vrijuit gaat.

    Voor de toerist die daar heen wil gaan, let goed op. En als je met meerdere bent ga om de beurt een duik nemen. De eilanden zijn wel veilig om te zwemmen en een bootje huren om je naar een eiland te brengen is toch wel iets goedkoper dan alles kwijtraken aan het strand.

    groet

    Alpha

  • Helen

    weet iemand toevallig ook hoe het met de mogelijkheden zit om daar te duiken? Ik las dat er in 1996 een flinke chemische verontreiniging is geweest. Onafhankelijke biologen claimen dat maar liefst 50% van het harde koraal zou zijn afgestorven :S En het gaat ook niet zo best met de flamingokolonie.

    Weet iemand toevallig andere mooie duikplekken? Mochima? of misschien zelfs in de buurt van Choroni? (ligt ook op de route)

    groetjes

    Helen