Het is gewoon jij en de kinderen … alleen weer bij elkaar, en deze keer op vakantie.

Volg deze tips om het meeste uit uw vakantie als een alleenstaande ouder te halen.

Ontmoet andere mensen

Kies een vakantie waar u in groepsverband activiteiten en maaltijden kan doen Dit maakt het gemakkelijk om mensen te ontmoeten.

Activiteiten in groepsverband zijn vaak leuk en gezellig. Je moet als een team samen werken, waardoor er altijd word gecommuniceerd. Zo kunt u andere mensen beter leren kennen.

Vaak worden er activiteiten georganiseerd zoals aerobics, theater, komedie, wedstrijden.

Kinderclub programma

Bij hotels en appartementen zijn vaak leuke activiteiten voor kinderen in alle leeftijden. De meeste zijn gericht op kinderen tussen de leeftijden van vijf tot 12. Zij laten hun kunsten en ambachten, spelen, sporten en speeltijd zien tegen een kleine vergoeding of soms gratis.

Wanneer uw kind jonge of verlegen is kunt u het beste langzaam beginnen. Maak niet de fout, dat u het kind het gevoel geeft van dat u het kind gaat verlaten.

Het programma wat het hotel of appartement heeft bedacht is vaak zo leuk dat de kinderen iedere dag willen blijven tot laat in de avond.

Natuur

Om een lekker ontspannen gevoel te krijgen kunt u een lekkere wandeling maken in de natuur. Natuur doet mensen goed en kinderen vinden het heerlijk om te spelen op het zand of rennen in het bos.

Wel of niet een vakantie in het buitenland?

Als kinderen klein zijn beseffen ze nog niet, waar ze naar toe gaan op vakantie. Voor de kinderen is het belangrijk dat ze kunnen spelen en plezier hebben. Plan een leuke vakantie in eigen land. Dit bespaart ook weer vliegkosten.

Als uw budget is krap

* Plan een lang weekend in plaats van een week (weken) reis. U bespaart op transport en accommodatie en toch nog de rust en ontspanning en de voordelen van de tijd weg van huis.

* Maak uitjes door bijvoorbeeld te gaan wandelen of door een leuke picknick.

* Een weekend bij oma logeren kan net zo leuk zijn als een dure vakantie.

* Koop in het buitenland locale producten. Deze zijn vaak goedkoop en goed.

LET OP: Gaat u op vakantie en heeft u een bijstandsuitkering, geef dit door aan de sociale dienst. Als u dit niet doet kan u gekort worden of zelf uw uitkering verliezen.

vakantietips voor de alleenstaande moeder